ホルスタインと黒毛和牛の交配種だそうです

10/13

三連休の2日目。良いお天気が続きます。

 

 

今日の料理

 

カツオのカルパッチョ

 

 

シャインマスカット&モッツァレラ

 

 

キウイ、アヴォカド、ミニトマト、生ハムのサラダ

 

 

国産牛ヒレ肉のステーキ

 

 

今日のお肉はマルエツで買った優夢牛というブランド牛。

ホルスタインと黒毛和牛の交配種だそうです。

しっかりとした肉質で柔らかくて美味しいです。

 

 

 

1本目 ドメーヌ ペッシュ・プイエ ブラン 2021 1,200円

ラングドック・ミネルヴォアのワイナリーの白ワイン。

独自の厳しい規格で作るサステナブルワインです。

ソーヴィニヨン・ブラン90%とシャルドネ10%のブレンドですが、いわゆる品種の特性は全く感じられません。ぎっしりと詰まった果実味と、ふくよかな口当たり。

ピュアで自然な風味がいっぱいです。

これだけ厚みのある白ワインなので、ヒレ肉のステーキにもよくあいました。

 

ここのところ、ちょっと疲れ気味なので、今日もワインは1本だけにしました。

 

で、あと、料理用のアルマニャックをちょっぴり飲みました。

 

 

Oct. 13

It was the second day of a three-day weekend. The good weather continues.

 

 

Today’s Dish

 

Bonio Carpaccio

 

Shine-Muscat & Mozzarella

 

Salad with kiwi, avocado, cherry tomatoes and prosciutto

 

Steak with domestic beef tenderloin

 

 

Today’s meat is a brand beef called Youyume Beef that I bought at Maruetsu.

It is said to be a cross between Holstein and Japanese black beef.

It is tender and tasty with firm flesh.

 

1st Domaine Pech Pouille Blanc 2021 1,200 yen

It is a white wine from the Languedoc-Minervois winery.

It is a sustainable wine made according to their own strict standards.

It is a blend of 90% Sauvignon Blanc and 10% Chardonnay, but the characteristics of the so-called varietal are not felt at all.

I felt densely packed fruits flavor and a plump mouthfeel.

It is full of pure and natural flavors.

Since it is such a thick white wine, it went well with the tenderloin steak.

 

I’ve been feeling a little tired lately, so I only had one bottle of wine today.

 

I also drank a little Armagnac for cooking.