10/8
午前中、新大阪駅から東京に戻ります。
車椅子のdaimajoさまと、帰りも新幹線での移動でしたが、なんとか無事に帰宅しました。
いつも何気なく乗っている新幹線ですが、車椅子で初めての利用、JRのスタッフの皆さんの暖かいサポートに助けられ、感謝の気持ちでいっぱいです。
夕食は短時間で用意ができる焼肉にしました。
今日のお肉は広島牛。
初めていただきましたが、とても美味しかったです。
1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2023 1,080円
慣れない旅行帰りのおつかれワインは、何気に飲めるいつものマルキドボーランにしました。
疲れた体をソーヴィニヨン・ブランが癒してくれました。
2本目 ノストラーダ ガルナッチャ 2022 1,080円
焼肉なので、やっぱり赤ワインが飲みたくなって、途中からスペインのガルナッチャに変えました。
濃いめのたっぷりとした果実味と、スペイン内陸部産の赤ワインのワイルド感が、焼肉にピッタリ出した。
私、おつかれさまでした。
Oct. 8
In the morning, I returned to Tokyo from Shin-Osaka Station.
Daimajo-sama, who is in a wheelchair, and I had to take a bullet train on the way back, but we managed to get home safely.
I always ride the Shinkansen casually, but I am full of gratitude for the warm support of the JR staff because the first time I used it with a wheelchair.
For dinner, I decided to make yakiniku that can be prepared in a short time.
Today’s meat is Hiroshima beef.
It was my first time and it was very tasty.
1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2023 1,080 yen
I chose the usual Marquis de Beau Rond that I can drink casually.
Sauvignon Blanc soothed my tired body.
2nd Nostrada Garnacha 2022 1,080 yen
Since it was grilled meat, I wanted to drink red wine, so I changed it to Spain Garnacha halfway through.
I felt the rich fruity flavor and the wild taste of the red wine from inland Spain.
It was perfect for yakiniku.
Thank you very much.