6/30
今年も、もう半分が過ぎました。
それにしても、このまとわりつくような湿気、いやですね。
洗濯ものが全然乾きません。
今日の夕食はスキヤキにしました。
北海道産の黒毛和牛の赤身肉。
やっぱりスキヤキは美味しいです。
1本目 パラッツィ ドウレッロ スプマンテ NV 1,250円
今日の一本目は泡にしました。
イタリア・ヴェネト州の地元品種ドゥレッロ100%で仕込まれたスパークリングワインです。
青りんごを思わせる新鮮なアロマ、メロンのような風味のフルーツ感とキメ細やかな泡。
きれいな酸もしっかり。この値段でこのクオリティー。
抜群のコストパフォーマンスだと思います。
2本目 チェスコン カベルネ NV 1,200円
赤もイタリア・ヴェネト産。
カベルネ・ソーヴィニョン50%とカベルネ・フラン50%で仕込まれています。
カシスを思わせるベリー系のアロマ、豊かな果実味とチャーミングな赤い酸。
このカベルネ、軽いタッチ、さらりとした軽やかな飲み口です。
今日のスキヤキにも良く合いました。
Jun. 30
Half of the year has already passed.
Even so, this clinging moisture.
I don’t like it.
The laundry does not dry at all.
I made Sukiyaki for dinner today.
The meat was Japanese black beef from Hokkaido.
After all, Sukiyaki is delicious.
1st Palazzi Durello Spumante NV 1,250 yen
Today’s first one was a sparkling wine.
It is made from 100% Durello, a local variety from the Veneto region of Italy.
I felt fresh aroma reminiscent of green apples, fruitiness with melon-like flavor and fine bubbles.
Clean acid is also firm.
I think it’s outstanding cost performance.
2nd Cescon Cabernet NV 1,200 yen
The red is also from Veneto, Italy.
It is made from 50% Cabernet Sauvignon and 50% Cabernet Franc.
I felt berry aroma reminiscent of blackcurrants, rich fruit and charming red acid.
This Cabernet has a light touch, a smooth and light mouth.
It went well with today’s Sukiyaki.