とても重宝しています

5/26

5月ならではの、爽やかな日曜日。

いつもの介護と、やり残しいていた掃除、炊事、洗濯、買い物と、あっという間に一日が過ぎていきました。

 

 

今日の夕食は、地中海風チラシ寿司。

 

 

バチマグロ、スズキ、真鯛、佐渡サーモン、生シラス、蒸しホタテ

 

 

この海鮮チラシ寿司は、調理時間も短くて、見た目も豪華。

もちろんワインにも良く合います。

 

 

とても重宝しています。

 

 

 

1本目 マルキドボーラン ロゼ 2022  1,050円

2本目 マルキドボーラン ピノ・ノワール 2022  1,300円

 

前回5月18日に地中海風チラシ寿司を料理した時と、全く同じワインのセレクト。

日記的には、あまりに芸がないと躊躇したのですが、セラーに地中海エリアのワインが他になかったし、前回もこの組み合わせが抜群に美味しかったので、選んでしまいました。

写真撮るとき、ボトルの並びを逆にしておきました。

すみません。でも、やっぱり完璧なペアリングでした。

 

 

 

May 26

It’s a refreshing Sunday only in May.

 

The day passed in the blink of an eye, with the usual nursing care, cleaning, cooking, laundry, and shopping that I had left undone.

 

Today’s dinner was Mediterranean-style Chirashi sushi.

 

Drumstick Tuna, Sea Bass, Madai, Sado Salmon, Raw Whitebait, Steamed Scallops

 

This seafood Chirashi sushi has a short cooking time and looks gorgeous.

Of course, it goes well with wine.

It comes in handy.

 

 

1st Marquis de Beau Rond Rose 2022 1,050 yen

2nd Marquis de Beau Rond Pinot Noir 2022 1,300 yen

 

 

The selection of wines is exactly the same as the last time I cooked Mediterranean-style sushi on May 18th.

In my diary, I was hesitant because I didn’t have too many tricks, but there were no other Mediterranean wines in the cellar, and this combination was exceptionally delicious last time, so I chose it.

When I took the picture, I reversed the order of the bottles.

Excuse me. But it was the perfect pairing.