今日は手抜き料理です

8/20

 

枝豆

 

 

昨日のお刺身の残り

 

 

サラダ

 

 

ドリア(冷凍保存)

 

 

今日は手抜き料理です。

 

 

 

1本目 マルキドボーラン ソーヴィニヨン・ブラン 2021  980円

良く冷えたソーヴィニヨン・ブランは、毎日のうだる暑さの救世主。

キレイな酸とミネラル感がたまりません。

氷温近くまで良く冷やすとピュアな果実味がさらに引き立ちます。

本当に美味しいです。

 

 

2本目 エステザルグ オーガニック コート・デュ・ローヌ ルージュ 2020  1,580円

南部ローヌ産の自然派ワイン。

無農薬で栽培したグルナッシュ、シラー、サンソーを野生酵母、亜硫酸無添加で醸造。

甘い凝縮した果実の風味がたっぷり。

濃厚なスタイルですが、口当たりはサラッとクール。

氷を入れずに、良く冷やして飲みました。

やっぱ、これ、すごく美味しいです。

 

 

Aug. 20

 

Edamame

 

Leftovers from yesterday’s Sashimi

 

Salad

 

Doria (frozen)

 

Today is a sloppy dish.

 

 

1st Marquis de Beau Rond Sauvignon Blanc 2021 980  yen

Well chilled, Sauvignon Blanc is the savior of the sweltering heat of everyday life.

The beautiful acid and mineral feeling are irresistible.

If you cool it well to near ice temperature, the pure fruit flavor will be further enhanced.

It’s really delicious.

 

 

2nd Estezargues Organic Cote du Rhone Rouge 20200 1,580 yen

It is a natural wine from the southern Rhone.

Grenache, Syrah, and Cinsault grown without pesticides are made by wild yeast without sulfur.

I felt plenty of sweet condensed fruit flavor.

It’s a rich style, but the mouthfeel is smooth and cool.

I drank it well chilled without adding ice.

After all, this is very delicious.