7/24
休肝日
7/25
買い物に行くためクルマに乗ったら、ダッシュボードの温度計が41℃を表示していました。
8年間、同じクルマに乗っていますが、40℃超えの表示は初めて見ました。
今日は手巻き寿司。
キハダマグロ、カツオ、真鯛、マコガレイ、ミズタコ、ホタテ、銀鮭、生シラス、ツナマヨ
真夏でも手巻き寿司は、美味しいです。
1本目 グリモウ トランカディス NV 1,500円
スペイン・ペネデス産のスパークリングワイン。
自家葡萄園で無農薬栽培をしたシャレロ、マカベオ、パレラーダにシャルドネをブレンド。
リキュールを添加しない“ブリュット・ナチュレ” です。
スッキリとした辛口の味わいに、キメの細やかな上品な泡。
酸とミネラル感もバッチリ。
真夏に、ピュアなスパークリングワインは本当に美味しいです。
2本目 パラッツイ ネロ・ダーヴォラ 2019 1,080円
イタリア・シチリア産のネロ・ダーヴォラ100%で仕込まれた赤ワイン。
プルーンを思わせる黒いベリー系の果実味に、かすかな苦味をともなうミネラル感。
シチリアの赤というと濃厚なフルボディタイプのワインだと思うかもしれませんが、これは冷涼系のサラリとした飲み口。
手巻き寿司にもぴったり。
これは氷を入れて飲みました。
良いワインです。
Jul. 24
No Wine Day
Jul. 25
When I got in the car to go shopping, the thermometer on the dashboard read 41℃.
I have been riding the same car for 8 years, but this is the first time I have seen a display above 40℃.
I cooked Temaki-Sushi today.
Kihada Maguro, Bonito, Madai, Makogarei, Octopus, Scallops, Salmon, Nama-Shirasu, Tunamayo
Temaki-Sushi t is delicious even in the middle of summer.
1st Grimau Trancadis NV 1500 yen
It is a sparkling wine from Penedès, Spain.
It is made from Xarel-Lo, Macabeo, Palellada,
Chardonnay blended with Charrero, Macabeo and Parellada and Chardonnay grown in the estate vineyard by organic method.
It is a “Brut Nature” without adding liqueur.
It has a refreshing dry taste and a fine, elegant babbles.
The acid and minerality are also perfect.
In the middle of summer, pure sparkling wine is really delicious.
2nd bottle Palazzi Nero d’Avola 2019 JPY 1,080
It is a red wine made from 100% Nero d’Avola grown in Sicily, Italy.
I felt black berry fruits flavor Like a prunes and good minerals with a slight bitterness.
You might think that Sicilian red is a rich and full-bodied wine, but this is a cool and smooth drink.
IT was very good for Temaki-Sushi.
This was drunk with ice.
Good wine!