6/8
今夜は我が家でいうところの居酒屋メニュー。
お刺身
サラダ
揚げ蒲鉾
海老の塩焼き
その他残り物
1本目 バロンドボーラン ブラン 2020 880円
ラングドック産のテーブルワイン。
グラナッシュ・ブランとマルサンヌのブレンドです。
雑味のないピュアな口当たり。
良い意味で味のないワイン。
気軽な食事によくあいます。
2本目 チェイス・ザ・グレープ フィールドブレンド 2021 2,800円
山梨県産の甲州、マスカット・ベーリーAに少量のシャルドネを2日間マセレーション後、発酵した白ワイン。
熟成するにつれて、果皮のニュアンスが強くなってきました。
8%の低アルコールながら、結構しっかりとした飲みごたえがあります。
これ、我が家のセラー3台に入りきらないストックがあるので、本格的な夏がくる前に飲んじゃわないといかん状況です。
Jun. 8
I cooked dinner.
Sashimi
Salad
Age Kama
Grilled Shrimp
Nice!
1st Baron de Beau Rond Blanc 2020 880 yen
It is made from Grenache Blanc and Marsanne grown in Languedoc.
I felt pure mouthfeel and clean flavor.
It was very easy to drink.
It was very good for a casual dinner.
2nd Chase the Grape Field Blend 2021 2800 yen
It is made from Koshu, Muscat Bailey-A and Chardonnay grown in Yamanashi.
All of the grapes were macerated in two days before the fermentation.
I felt grape skin nuance more than before.
Even though alcohol degree is only 8%, I felt a good body.
My home three wine cellars are already full.
I have a lot of this wine out of the cellars.
I must drink them before mid-summer.