居酒屋メニュー

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今夜は我が家でいうところの居酒屋メニュー。

 

お刺身

 

 

サラダ

 

 

揚げ蒲鉾

 

 

海老の塩焼き

 

 

その他残り物

 

 

 

1本目 バロンドボーラン ブラン 2020  880円

ラングドック産のテーブルワイン。

グラナッシュ・ブランとマルサンヌのブレンドです。

雑味のないピュアな口当たり。

良い意味で味のないワイン。

気軽な食事によくあいます。

 

 

2本目 チェイス・ザ・グレープ フィールドブレンド 2021 2,800円

山梨県産の甲州、マスカット・ベーリーAに少量のシャルドネを2日間マセレーション後、発酵した白ワイン。

熟成するにつれて、果皮のニュアンスが強くなってきました。

8%の低アルコールながら、結構しっかりとした飲みごたえがあります。

これ、我が家のセラー3台に入りきらないストックがあるので、本格的な夏がくる前に飲んじゃわないといかん状況です。

 

 

Jun. 8

I cooked dinner.

 

Sashimi

 

Salad

 

Age Kama

 

Grilled Shrimp

 

 

Nice!

 

 

1st Baron de Beau Rond Blanc 2020  880 yen

It is made from Grenache Blanc and Marsanne grown in Languedoc.

I felt pure mouthfeel and clean flavor.

It was very easy to drink.

It was very good for a casual dinner.

 

 

2nd Chase the Grape Field Blend 2021  2800 yen

It is made from Koshu, Muscat Bailey-A and Chardonnay grown in Yamanashi.

All of the grapes were macerated in two days before the fermentation. 

I felt grape skin nuance more than before.

Even though alcohol degree is only 8%, I felt a good body.

My home three wine cellars are already full.

I have a lot of this wine out of the cellars.

I must drink them before mid-summer.