5/10
今日はドリアを焼きます。
前菜は、カツオのタタキ風カルパッチョ
具だくさんイチゴのサラダ
ドリア、上手に焼きあがりました。
具材は、アサリ、ホタテ、スルメイカ、小海老、舞茸、エリンギ
大変デラウマでございました。
1本目 小布施ワイナリー ソガ ペール・エ・フィス ソーヴィニヨン・ブラン オーディネール 2022
某所で小布施ワイナリーのお手頃系ワインを8本もゲット。
今日はソーヴィニヨン・ブランから。
3,000円未満で、このクオリティーの日本ワインは、滅多にありません。
高山村のドメイヌ・カクトーで収穫したソーヴィニヨン・ブラン100%で仕込まれています。
溌溂としたフレッシュな果実味、鋭角な酸と際立ったミネラル感。
キレキレですね。すごいです。
長期熟成も期待できそうなワインです。
2本目 小布施ワイナリー ソガ ペール・エ・フィス ちゃぶ台ワイン 2021
ワイナリーのボトムレンジの赤ワイン。
日本の交配品種ベリーアリカントA という珍しいブドウを主体に仕込まれています。
1,000円台後半という値段が信じられません。
際立つ赤い果実の酸、エレガントなタンニン、さらりとした口あたりに長く心地の良いアフターテイスト。
美味しいです、美味しいです、美味しいです。
棚で見つけたら全部買いたいワインであります。
May 10
I cooked dinner.
Bonito Carpaccio
Cobb Salad
Seafood & Mushroom Doria
I did a very good job.
Very, very nice!
1st Obuse Winery Sogga Pere et Fils Sauvignon Blanc Ordinaire 2022
It is made from 100% Sauvignon Blanc grown in Kakuto vineyards inTakayama Nagano.
It is an excellent Japanese Sauvignon Blanc.
I was impressed in big fruits, gorgeous citrus and super fine minerals.
It is an outstanding Sauvignon Blanc with incredibly reasonable price.
2nd Obuse Winery Sogga Pere et Fils Cepage Hybrid Grape 2021
It is the bottom range wine in the winery with amazing quality.
It is made from mainly Alicante Bailey-A, which is Japanese hybrid grape variety, grown in the estate vineyards in Nagano.
It is a so elegant and charming red wine.
I felt fresh red berries, nice acidity, light tannin and comfortable mouthfeel.
Delicious, nice, cute, charming, tasty!!
I want to buy all of the stock in the winery.