1/29
お料理当番。
初ガツオのタタキ風カルパッチョ
グリーンサラダ
黒毛和牛カイノミのステーキ ポテト添え
ポテトはコンフィをした後に、焼き上げました。
このポテト、とても美味しいです。
1本目 シャトー・ヴァニエール エリタージュ ロゼ NV 2,000円
シャトー・ヴァニエールは、南フランス・プロヴァンス地方バンドール地区にある銘醸ワイナリー。
ムールヴェドルを主体にグルナッシュをブレンドしたロゼワイン。
オレンジがかったローズピンクの色合い、上品な果実味とキレイな酸、かすかに蜂蜜のニュアンス。
前菜の初カツオに合わせてロゼを選んだのですが、黒毛和牛のステーキにもよく合いました。
このロゼ、抜群に美味しいです。
2本目 マルキドボーラン カベルネ・ソーヴィニヨン 2019 870円
一本目のロゼがあまりに美味しくて、2本目の赤ワインを何にしようか迷いました。
で、ロゼをdaimajoさまにお任せして、ワタシはマルキのカベルネを飲むことにしました。
これだと、過不足なく美味しくて、あーだ、こーだ、考える必要もなく、らくちん。
マルキドボーラン カベルネ・ソーヴィニヨンは鉄板、いいワインです。
Jan. 29
I cooked dinner.
Bonito Carpaccio
Green Salad
Wagyu Steak with Potatoes
I cooked potatoes with “confit”.
Very nice!
1st Chateau Vannières Heritage Vannieres Rose NV 2000 yen
Chateau Vannières is a very popular winery in Bandol Provence.
It is made from mainly Mourvedle with some Grenache grown in Provence by sustainable method.
The color is rose pink with slight orange.
I felt very elegant fruits, charming acidity and slight honey nuance.
I chose this one for Bonito because both of the color was similar.
It was very good for the Bonito and also very good for the Wagyu steak, too.
Very good!r
2nd Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon 2019 870 yen
It was difficult to choose the second wine because the first rose was outstanding.
I gave up to choose some fine wine and chose this one.
I need not think a lot of thing with this one.
It was tasty!
Marquis de Beau Rond Cabernet Sauvignon is mine!