9/12
お料理当番。
枝豆
プロシュート
グリーンサラダ
シーフードドリア
今日のドリアはいつにも増して上手に出来ました。
1本目 ジューステンベルグ フェアヘッド 2018 2,150円
南アフリカ・パール地区の伝統的なワイナリー、ジューステンベルグの白のトップキュヴェ。
オーガニックで栽培したルーサンヌ、シュナン・ブラン、ヴィオニエのブレンドです。
厚みがあって華やかな果実味、上品な蜂蜜の香り、透明な酸と、複雑で心地の良いミネラル感。
これは別格。もしかすると、いまリラックスで輸入している白ワインの中で、一番美味しいんじゃないかな?
2本目 ジューステンベルグ マイバーグ・ブロス サンソー 2019 1,650円
オーガニックで栽培した古木のサンソーを野生酵母、亜硫酸無添加で発酵。
ピュアでナチュラル、赤い果実の風味が口いっぱいに広がります。
優しくチャーミング、とても豊かな表情をもつ赤ワインです。
今日の美味しいドリアにもぴったりでした。
Sep. 12
I cooked dinner.
Edamame
Prosciutto
Green Salad
Seafood Doria
I cooked Doria very well today.
1st Joostenberg Fairhead 2018 2150 yen
It is the top white wine in Joostenberg in Paarl, South Afrika.
It is made from Roussanne, Chenin Blanc and Viognier grown in the estate vineyard by organic method.
It’s a quite nice white wine.
I felt rich-blight fruits, fine citrus, elegant honey nuance and sharp minerals.
The taste is outstanding.
It may be the best white wine in Relax Wine.
2nd Joostenberg Mayberg Bros. Cinsault 2019 1650 yen
It is made from 100% Cinsault grown in the estate vineyards in Paarl by organic method.
It is fermented by wild yeast with very short maceration.
The style is very pure and natural.
I felt charming red berries, soft acidity, mild tannin and easy mouthfeel.
It was very good for my Doria today.