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お昼に、スパゲティ・ナポリタンを作りました。
ナポリタン久しぶりに作りました。
なかなか美味しかったです。
夜の一皿は、プロシュートとスモークサーモン。
1本目 MGVsワイナリー B521 GI Yamanashi 2019 2,420円
山梨県産のマスカット・ベーリーAで仕込まれたロゼワイン。
前菜のプロシュートとスモークサーモンの色に合わせてロゼを抜きました。
このロゼ凄く美味しいです。
とにかくピュアでエレガント。
ベーリーAの赤い果実味がとても素直に表現されています。
チャーミングな酸と、優しいミネラル感。
ベーリーAのロゼ美味しいです。
プロシュートとサーモンにピタッとはまりました。
2本目 朝日町ワイン 柏原ヴィンヤード遅摘 2019 1,650円
赤もマスカット・ベーリーAにしました。
山形の朝日町ワインの契約畑のなかで一番標高が高いのが、この柏原ヴィンヤード。
収穫は11月上旬まで引っ張っています。
糖度がしっかりのった小粒の完熟ブドウから産まれたベーリーAは、普通のベーリーAとは一線を画すエレガントな味わい。
赤い果実味、キレイな酸、滑らかな渋み、すっきりとした後味。
マスカット・ベーリーAのポテンシャルがしっかりと伝わってきます。
で、この価格は少し安すぎませんか?
Jul. 29
I cooked a spaghetti for lunch.
It was very nice.
I cooked a starter plate for dinner.
It was very nice, too.
1st MGVs Wine B521 GI Yamanashi 2019 2420 yen
This rose wine is made from 100% Muscat Bailey-A grown in Yamanashi.
I supposed that rose wine was good for Prosciutto and Salmon because both of the color are similar.
Well, I got a success.
This rose is very good.
I felt a lot of red fruits, nice acidity and fine minerals.
The taste was really charming and elegant.
It was very, very good for the starter plate today.
2nd Asahimachi Wine Kashiwabara Vineyard Late Harvest 2019 1650 yen
It is made from 100% Muscat Bailey-A grown in Ashahimachi Yamagata.
Kashiwabara Vineyard is located the most high altitude in the area.
The harvest is very late.
Very well matured grapes becomes high quality wine.
I felt very dense red fruits, elegant acidity, silky tannin and comfortable mouthfeel.
It is one of the best Muscat Bailey-A wines in Japan, I think.
The price is too much cheap, I am afraid.