鳥好きなので

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午前中、冷たい雨の中、鶴見川沿いを散策。

 

何故か雨の日は、水鳥が多く川に集まります。

 

 

 

 

ダイサギ

 

 

 

 

カワウ

 

 

 

 

コサギとカルガモの群れ

 

 

 

 

鳥好きなので、楽しいです。

 

 

お昼は昨夜の手巻き寿司の残りのお刺身で、シーフードパスタを作りました。

 

 

 

 

おいしかったです。

 

 

夜はdaimajoさまのリクエストで焼肉にしました。

 

 

 

 

焼肉は美味しいのですが、部屋が焼肉臭くなるのが難点ですね。

 

 

 

 

 

1本目 アル&ディレ ピノ・グリージョ 2018  1,650円 + 税

アル&ディレは、イタリア・ヴエネトのチェスコンの上級ブランド。

このピノ・グリージョは、最近のワタシの一押しワイン。

新鮮で厚みのあるフルーツ感、豊かな酸に、キレるミネラル感。

いや、実に美味しいワインです。

ふわっとした感じもとても好きです。

 

 

2本目 コロレード ビフェルノ・ロッソ 2010  2,700円 + 税

イタリア・モリーゼ州で有機栽培されたアリアニコ種、モンテプルチアーノ種のブレンドです。

10年間の熟成を経たとは思えないフレッシュで上品な果実味と、南イタリアならでは力強い味わい。

同時に長い熟成による複雑な表情もたっぷりと見せてくれます。

有機栽培のブドウならではの優しさも感じます。

これ、やっぱりすごく良いワインです。

焼肉にもぴったりでした。

 

 

 

Jan. 24

I walked along Tsurumi River near my home in the cold rain in the morning.

 

I saw a lot of birds in the river.

 

 

Great Egret

 

 

Cormorant

 

 

Little Egrets and Spot-Billed Ducks

 

 

Because I like a bird, I was very happy.

 

 

I cooked a seafood pasta by the leftover Temaki-Sushi last night.

 

Very nice!

 

 

 

At the dinner, I cooked Yakiniku BBQ.

 

 

Yakiniku was very nice but the room became filled with a strong smell.

 

 

1st al & dille Pinot Grigio 2018  1650 yen + tax

al & dile is the upper grade wine brand of Cescon in Veneto.

This one is one of my most favorite wines recently.

I like the rich & fresh fruits, very nice acidity and minerals.

What an elegant white wine is this!

SO TASTY!

 

 

2nd Borgo di Collorede Biferno Rosso 2010  2700 yen + tax

It is made from 50% Aglianico and 50% Montepulciano grown in Molise Italy by organic method.

Even though a long matured wine, it still has very fresh fruits.

Also, I felt very complex-elegant flavor thanks of a good mature.

It is a special wine for me, something different from other wines.

So delicious!

It was a very good for Yakiniku BBQ, too.