daimajoさまのお誕生日

5/11

休肝日

 

 

5/12

今日はdaimajoさまのお誕生日。

毎年この日は旅行に出かけ、ちょっと贅沢をするのですが、今年は自粛です。

ワタシがお料理をします。

 

 

あざみ野まで足を伸ばして、北海道産の毛ガニと青森産の黒毛和牛をゲット。

 

 

 

 

 

シーフード・カクテルと、ステーキを作ることにしました。

いつもより丁寧に食材の下準備。

 

 

毛ガニをゆでて、煮汁を煮詰めてカクテルのソースを作ります。

上手にできるかな?

 

 

最初はベランダで、シャンパーニュと簡単なアミューズをいただきます。

 

 

狭いながらも、なかなか、いい感じです。

 

 

前菜は、毛ガニ、ホタテ、スズキ、イクラとウニのカクテル。

 

 

 

ソース上手にできました。このお皿、塩を一切使わずに料理をしましたよ。

 

 

 

黒毛和牛のステーキ・ブラックベリーソース

 

 

 

今日のお肉は最高でした。

 

ワインは、

シャンパーニュ・ルコント

山崎ワイナリー シャルドネ・プライヴェートリザーヴ 2017

こことあるシリーズ ピノノワール 2017

 

 

とっておきのワインでした。

とてもおいしゅうございました。

 

 

こんなのも有りでした。

こんな事が無ければ、こんなの絶対なかったなあ。。

こんなに、daimajoさまと一緒にいるのは、35年の結婚生活ではじめてだし。。。

 

 

 

 

May 11

No Wine Day

 

 

 

May 12

It was daimajo-sama’s birthday today.

We always went to a trip and had a gorgeous dinner on the day.

However, we must stay at home now.

I gave up going to trip and cooked dinner.

 

I got a very good crab and beef.

 

I boiled the crab and cooked seafood cocktail sauce from boiled soup.

I did good jobs.

 

 

At first, we tasted Champagne with a small starter at the balcony.

 

Then we had a nice dinner.

 

Seafood Cocktail

 

Wagyu Beef Steak with Blackberry Sauce

 

They were so delicious!

 

 

Wines today were from my special stock.

 

Champagne Lecomte

 

Yamazaki Winery Chardonnay Private Reserve 2017

 

10R & Coco Farm Winery Pinot Noir 2017

 

All of the bottles were very good, too.

 

 

If we are not at the Covid-19 situation, we never had a such dinner on this day.

However, it was a very nice dinner at home today.

Very good job!!