5/11
休肝日
5/12
今日はdaimajoさまのお誕生日。
毎年この日は旅行に出かけ、ちょっと贅沢をするのですが、今年は自粛です。
ワタシがお料理をします。
あざみ野まで足を伸ばして、北海道産の毛ガニと青森産の黒毛和牛をゲット。
シーフード・カクテルと、ステーキを作ることにしました。
いつもより丁寧に食材の下準備。
毛ガニをゆでて、煮汁を煮詰めてカクテルのソースを作ります。
上手にできるかな?
最初はベランダで、シャンパーニュと簡単なアミューズをいただきます。
狭いながらも、なかなか、いい感じです。
前菜は、毛ガニ、ホタテ、スズキ、イクラとウニのカクテル。
ソース上手にできました。このお皿、塩を一切使わずに料理をしましたよ。
黒毛和牛のステーキ・ブラックベリーソース
今日のお肉は最高でした。
ワインは、
シャンパーニュ・ルコント
山崎ワイナリー シャルドネ・プライヴェートリザーヴ 2017
こことあるシリーズ ピノノワール 2017
とっておきのワインでした。
とてもおいしゅうございました。
こんなのも有りでした。
こんな事が無ければ、こんなの絶対なかったなあ。。
こんなに、daimajoさまと一緒にいるのは、35年の結婚生活ではじめてだし。。。
May 11
No Wine Day
May 12
It was daimajo-sama’s birthday today.
We always went to a trip and had a gorgeous dinner on the day.
However, we must stay at home now.
I gave up going to trip and cooked dinner.
I got a very good crab and beef.
I boiled the crab and cooked seafood cocktail sauce from boiled soup.
I did good jobs.
At first, we tasted Champagne with a small starter at the balcony.
Then we had a nice dinner.
Seafood Cocktail
Wagyu Beef Steak with Blackberry Sauce
They were so delicious!
Wines today were from my special stock.
Champagne Lecomte
Yamazaki Winery Chardonnay Private Reserve 2017
10R & Coco Farm Winery Pinot Noir 2017
All of the bottles were very good, too.
If we are not at the Covid-19 situation, we never had a such dinner on this day.
However, it was a very nice dinner at home today.
Very good job!!