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今日は手巻き寿司。
キハダマグロ、ヒラメ、真鯛、真鯵、ヤリイカ、ホタルイカ、シラウオ、サーモン、ツナマヨ
地味目なネタでしたが、おいしかったです。
やっぱ、手巻きが一番です。
1本目 神戸レゼルバ 無濾過シャルドネ 2021 3,200円
ワタシがコンサルタントで参加した白鶴酒造と神戸ワインのコラボで造ったシャルドネです。
神戸市西区平野の契約畑で栽培したシャルドネ100%で仕込んでいます。
収穫期にあいにくの長雨、その分、ブドウの選果を徹底して行い健全なブドウを選別。
努力の甲斐あって、とてもピュアでキレイなワインに仕上がっています。
無濾過なのでオリと濁りがありますが、味わいは透明。
経過確認のため時々抜栓していますが、とても美味しいです。
伸びる酸が印象的。手巻き寿司にも良く合いました。
2本目 神戸レゼルバ カベルネ・ソーヴィニヨン クレレ 2021 3,200円
カベルネ・ソーヴィニヨンは神戸ワインの自社圃場で栽培された古木の樹から100%収穫。
カベルネの風味を大切に生かしたロゼワインです。
これも経過確認ですが、どんどん良くなっているように思われます。
カベルネの個性が生きたアロマ、穏やかな酸と、ゆったりとした心地の良い口当たり。
だんだん飲みごたえが出てきましたね。
やっぱ、カベルネ・ソーヴィニョンって力がありますね。
こちらも手巻き寿司にピタッとはまりました。
Feb.18
I cooked dinner, Tamaki-Sushi.
Very good!
1st Kobe Reserva Chardonnay Non-Filtration 2021 3200 yen
It is a special cuvée produced by the collaboration between Kobe Wine and Hakutsuru sake brewery.
I have joined in this project as a consultant.
It is a periodic quality check tasting.
It is made from 100% Chardonnay grown in Inji vineyard in Kobe.
We had long raining days in picking time.
There were many damage grapes.
However, we did a very carefully grape selection and got only healthy grapes.
I felt pure-natural fruits, beautiful citrus and nice minerals.
It was so tasty and very good for Temaki-Sushi.
2nd Kobe Reserva Cabernet Sauvignon Clairet 2021 3200 yen
It is a periodic quality check tasting, too.
It is made from 100% Cabernet Sauvignon grown in the estate vineyard in Kobe.
The aroma and flavor were typically good Cabernet characters.
I felt charming fruits, cute acidity and comfortable mouthfeel.
I think the quality has got better.
It was very good for Temaki-Sushi, too.