イタリア・シチリア島からの新入荷

9/11

東京は猛暑が続きます。

今日は休肝日の予定でしたが、中止になりました。

 

 

 

1本目 パラッツィ カタラット 2018 860円 新入荷

イタリア・シチリア島からの新入荷。

地元品種のカタラットで仕込まれたフレッシュな白ワイン。

みずみずしいアロマと澄んだ果実味、ピュアで透明な味わいが印象的。

これは掘り出し物。すごく美味しい。

その辺で売ってる安いワインとは、絶対違うとワタシは思います。

 

 

2本目 パラッツィ ネロダーヴォラ 2018 860円 新入荷

赤もシチリアの地元品種のネロダーヴォラで仕込まれています。

このブドウ、普通はフルボディタイプの重口ワインに仕上がりますが、これはエレガントな冷涼系。

赤と黒のベリー系の果実味に、僅かな苦味をともなうミネラル感。

これもとっても美味しいです。

コスパ、本当に抜群だと思います。

 

 

 

 

Sep. 11

W have kept unbelievably hot days in Tokyo.

I was going to have a No Wine Day but I couldn’t.

 

 

 

1st Palazzi Catarratto 2018 860 yen

It is a new arrival from Sicilia in Italy.

It is made from 100% Catarrato, a local grape variety.

I felt very fresh aroma, crispy fruits, fine acidity and nice minerals.

The style is very clean and natural.

It is quite different from ordinary cheep wines we often find, I think.

Very good!

 

 

2nd Palazzi Nero D’Avola 2017 860 yen

The red is made from 100% Nero D’Avola grown in Sicilia.

The grape normally becomes dark and full-bodied high alcohol wine.

But it is quite different from the normal style.

It is a really cool and elegant red wine.

I felt charming black fruits like a black cherry or plum, slight bitter & spice and good minerals.

I think, it has a super high cost performance.