帰り道、魚介を仕入れて手巻き寿司

5/13

朝、パークハイアット東京のジムでランニング。

 

 

 

 

ランニングマシンは初体験です。

 

 

 

 

都心を見下ろしながら走るのは気持ちが良いですね。

 

 

帰り道、新鮮な魚介を仕入れて、お料理当番。

 

 

 

 

手巻き寿司。

 

 

 

 

本マグロ、天然真鯛、シマアジ、ホタテ、縞エビ、生シラス、ミズタコ、ヤリイカ、キュウリ、ツナマヨ

 

美味しい!

 

 

 

 

1本目 安心院ワイン アルバリーニョ 2020  3,000円

安心院のアルバリーニョは、ワタシが最も好きな日本の白ワインの一つ。

この新しい2020年ヴィンテージは今回初めて飲みます。

最初、かなりドライな印象。しっかりとした酸、カチンと硬いミネラル感を感じます。

その後、だんだんと果実の香りが上がって来ました。柑橘系の果実の奥に、パパイヤ、マンゴーを思わせるトロピカルフルーツのフレーバーが見つかります。

これきっと、かなりの熟成のポテンシャルがありそうです。

少なくともあと1年は、待ちたいですね。

良いワインであることは、間違いありません。

 

 

 2本目 フジッコワイナリー フジクレール メルロー 2019  2,222円

今、ワタシのお気に入りの山梨産のメルローです。

しっかりとした果実味、ピュアな酸、密度の高いタンニンに、サラリとした舌触り。

このメルロー、このメルローにしか無い美味しさがあります。

なんとも素直で可憐なワインですね。

手巻き寿司にぴったりでした。

 

 

May 13

I had a running in the gym of Park Hyatt Tokyo in the morning.

 

It was the first time I had run on the running machine.

 

Good job!

 

 

By the way to home, I bought fresh seafoods.

Then I cooked Temaki-Sushi.

 

Very good!

 

 

1st Ajimu Wine Albariño 2020  3000 yen

It is one of my most favorite white wines, made from 100% Albariño grown in the estate vineyard in Ajimu Oita.

At first, I felt a very solid and dry nuance.

It had a strong acidity and clear minerals.

Then gradually nice fruits were coming up.

I felt fine citrus fruits.

Also, there were some tropical fruits behind the citrus.

I think it has a long maturing potential.

I want to keep a case of this one.

I am sure it is a very fine white wine.

 

 

2nd Fujicco Winery Fujiclair Merlot 2019  2222 yen

The red is my favorite Merlot made in Yamanashi.

I like the natural fruits, pure acidity, fine tannins and comfortable mouthfeel.

The character is very unique and charming.

Tasty!

It was very good for Temaki-Sushi today.