今日も少し作りすぎ

12/12

朝の冷え込みが一段と厳しくなってきました。

いよいよ、冬本番ですね。

 

今日の料理

生牡蠣 

 

 

メアジの刺身

 

 

生ハム、モッツァレラ、アボカド、ブロッコリー、トマトのサラダ

 

 

湯豆腐

 

 

ノルウェーサーモンのワイン蒸し

 

 

やきとり

 

 

今日も少し作りすぎ。

 

 

 

1本目 チェスコン リボッラ・ジャッラ NV 1,200円

はい、また飲みます。北イタリアの地元品種リボッラ・ジャッラ100%の白ワイン。

透明な果実味、すっきりとした酸とミネラル感。

この爽快な飲み口は、北イタリアの白ワインならではです。

実はキャップシール不良の在庫を数本引き取ったので、しばらくは、ちょくちょく飲む事になります。

全然、嫌ではありません。

 

 

2本目 マルキドボーラン メルロー 2023 1,080円

これ、ホントによくできた赤ワインです。

邪魔な味わいが全くなくて、すべての味の要素のバランスがいいです。

テーブルワインとしては非の打ちどころが全くみつかりません。

このワインだけ毎日飲んでも良いくらいですが、やっぱり他のワインも飲みたくなるでしょうね、

 

 

 

Dec. 12

The morning chill has become even more severe.

Winter is finally here.

 

Today’s Dish

Raw oysters

 

Meaji Sashimi

 

Salad with Posciutto, Mozzarella, Avocado, Broccoli and Tomatoes

 

Steamed Norwegian Salmon in wine

 

Tofu Hot Pot

 

Yakitori

 

I made a little too much today.

 

 

1st Cescon Ribolla Gialla NV 1,200 yen

Yes, I daink again. It is a white wine made from 100% Ribolla Gialla, a local variety from northern Italy.

I felt transparent fruits taste, refreshing acidity and minerality.

This invigorating taste is unique to white wines from northern Italy.

In fact, I took a few bottles in stock with defective cap seals, so I will be drinking them often for a while.

I don’t hate it at all.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2023 1,080 yen

This is a really well-made red wine.

There are no intrusive flavors at all, and there is a good balance of all taste elements.

As a table wine, it is completely impeccable.

I can drink this wine every day, but I’ll want to drink other wines as well.