いつものワインですが

10/23

時節柄、とても忙しくなってきました。

やらなくてはならない事が多すぎて、あたふた、バタバタ。

 

今日はスキヤキです。

 

 

黒毛和牛。大分産の黒樺牛というブランドです。初めて食べましたが、赤身主体の美味しいお肉でした。

 

 

1本目 トルチュ・アン・クリーク ソーヴィニョン・ブラン 2022  1,280円

ラングドック産の我が家のハウスワイン。

白桃を思わせるふくよかな果実味、しっかりとした酸とふんわりとしたミネラル感。

ピュアで自然な口当たり。

いつものワインですが、今日はなんだか改めて良いワインだと再認識しました。

 

 

2本目 マルキドボーラン メルロー 2023  1,080円

これもいつものワインなんですが、いつ飲んでも感心するくらい美味しいです。

果実味、酸、ここちよい渋み、ほどよいボディと、全ての味わいの要素が、きちんと整っています。

これ、スキヤキにぴったりでした。

 

 

 

Oct. 23

It’s getting very busy.

There are too many things to do, and it’s a lot of work.

 

Today’s dinner was Sukiyaki.

Japanese black beef. It is a brand called Kurohana-gyu from Oita.

It was the first time I ate it.

It was a delicious meat with mainly lean meat.

 

1st Tortues en Crique Sauvignon Blanc 2022 1,280 yen

It is my house wine from Languedoc.

I felt plump fruit flavor reminiscent of white peach, firm acid and fluffy minerality.

It has a very pure and natural mouthfeel.

It’s my usual wine, but today I was reminded that it is a good wine.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Merlot 2023 1,080 yen

This is also my usual wine.

It is so delicious that I am impressed whenever I drink it.

Fruitiness, acidity, good astringency, moderate body, and all the taste elements are very well balanced.

This red wine was perfect for Sukiyaki.