アル・エ・ディレ

7/14

3連休の中日ですね。

皆さん、おつかれさまです。

 

 

今日の料理。

枝豆

 

 

青森産天然ヒラメの刺身

 

 

青森産天然ヒラメのカルパッチョ

 

 

野菜のマリネ

 

 

ラザニア

 

 

青森さんの天然のヒラメは、近所のオダキューOXで買いました。

美味しくてびっくり。

 

 

 

1本目 アル・エ・ディレ ピノ・グリージョ 2019  1,650円

イタリア・ヴェネト産の白ワイン。

やっぱ、これはすごく美味しい。

透明でピュアなフルーツとシトラス系の酸、研ぎ澄まされたミネラル感のバランスが見事です。

ヒラメのお刺身とカルパッチョにぴったりでした。

 

 

2本目 アル・エ・ディレ ピノ・ネーロ 2018  1,650円

イタリア・ヴェネト産のピノ・ノワールです。

私は美味しいピノ・ノワールが飲みたくなると、昔はブルゴーニュをよく飲みました。

でも、ブルゴーニュは、もう信じられないくらい高くなって手が出ません。

3,000円くらいで買ってたワインが、いま平気で1万円を超えています。

そんなご無体な、です。

で、これですが、強い見事なアロマ、ピュアな赤いベリー系の果実味とキレイな酸。

うーん、美味しい。これで1,650円は本当にリーズナブルです。

さらば、ブルゴーニュ。

 

 

Jul. 14

It’s the middle of a three-day holiday.

 

Today’s dishes.

 

Edamame

 

Aomori Hirame Sashimi

 

Aomori Hirame Carpaccio

 

Marinated Vegetables

 

Lasagna

 

I bought wild hirame from Aomori at my local Odakyu OX.

I was surprised at how delicious it was.

 

1st al & dile Pinot Grigio 2019 1,650 yen

It is a white wine from Veneto, Italy.

After all, this is very tasty.

The balance between clear and pure fruit, citrus acids, and sharpened minerality is superb.

It was perfect for Hirame Sashimi and Carpaccio.

 

 

2nd Al & Dile Pinot Nero 2018 1,650 yen

It is a Pinot Noir from Veneto, Italy.

When I wanted a good Pinot Noir, I used to drink Burgundy a lot.

But Burgundy is already unbelievably expensive and unaffordable.

The wine I used to buy for about 3,000 yen is now over 10,000 yen.

It’s such a nonsense.

So, I felt a strong and stunning aroma, pure red berry fruit and beautiful acidity.

Mmmm, delicious. This is 1,650 yen, which is really reasonable.

Farewell, Burgundy!