ヨークベニマル本社でワイン講習会

5/15

休肝日

 

 

5/16

今日は郡山に向かいます。

 

 

ヨークベニマル本社で、ワイン講習会を実施。

 

 

先月に続いて第二回目の今回は、「スーパーマーケットでのワイン売場は、どうあるべきか?」というテーマについて、売場の責任者の皆さんとディスカッション。

 

 

なかなか大きなテーマでしたが、活発な意見がたくさん出て、講師のワタシも大変勉強になりました。

 

 

来月もさらにテーマを掘り下げて、講習会を実施します。

皆さん、よろしくお願いいたします。

 

 

 

講習会終了後、新幹線を待つ間、駅構内の地酒バー「もりっしゅ」で、メルシャン新鶴シャルドネ2019と会津の馬刺し。

 

 

 

新幹線の車内では、マスカット・ベーリーA。

 

 

車窓からの夕日がきれいでした。

 

 

 

May 15

No Wine Day

 

 

May 16

I went to Koriyama and visited to York Benimaru Head Office.

 

I had a wine seminar for the selected managers of their wine shops.

 

It was the second class following the last month.

 

The theme today was, “How to make the good wine shop at super market.”

 

It was a difficult matter.

 

We had high-spirited discussions.

 

I think we did good jobs.

 

After the seminar, I tasted a glass of local wine and sake at Morisshu at the Koriyama station.  

 

I tasted Japan can wine on the Shinkansen train to Tokyo.

 

I saw a beautiful sun-set from the train.