7/27
休肝日
7/28
今日はオフ。朝、6時に起床。
雨が上がるのを待って庭の草むしり。
旅行もあって一週間放置しただけですが、もうスギナが伸び放題。
3時間半の作業で、へろへろ、汗だく。
休憩後、近所の王将で昼から生ビール。
労働のあとのビールはうまいです。
で、さくっとお料理当番で早目の夕食。
近所のスーパーで買ったお刺身
なんちゃってペンネ・アラビアータ
daimajoさまがだいぶ前に作った煮込みハンバーグの残りをリメイクしました。
さくっと作ったわりには、まあまあ美味しかったです。
1本目 テニメンティ シヴァ リボッラ ジャッラ2018 2,000円
好評発売中の「主に新入荷の自然派ペログビセット」で購入。
北イタリア・フリウリ産のリボッラ ジャッラ100%で仕込まれています。
午前中、草むしりで大量の汗をかいたので、この極めつけのミネラル感と酸をもつワインを選びました。
うーん、美味しい。飲むほどに体がよみがえっていく感じ。
よーく冷やして、暑い日に飲むには最高です!
2本目 テニメンティ シヴァ レフォスコ 2017 2,000円
赤も冷涼感の強いこのワイン。
レフォスコは北イタリアの地ブドウです。
強い酸を持つのが特徴。
このテニメンティ シヴァのレフォスコは、豊かな酸をたっぷりとしたフルーツ感が包み込むとてもバランスの良い味わい。
さらっとした口当たりも嬉しいです。
これも、よーく冷やして飲みました。
冷やして飲んで美味しい赤ワインのお手本のようなワインです。
ああ、うまい。。。
Jul. 27
No Wine Day
Jul. 28
It was a day off.
I wake up at 6:00 a.m. and weeded my garden.
I haven’t weeded for only one week but the garden has a lot of ugly weeds.
I battled the weeds for 3 hours 30 minutes.
Then I went to Gyoza-no-Osho and drank a jug of beer.
Then I cooked a small dinner.
Sashimi
Gratin
Not so bad.
1st Tenimenti Civa Ribolla Gialla 2018 2,000 yen
It is made from 100% Ribolla Gialla grown in Friuli Italy.
I sweated a lot by the weed and lost a lot of minerals.
Then I chose this white wine that has a lot of minerals tastes.
It was so tasty.
The chilly white wine made my body refresh.
Very, very good!
2nd Tenimenti Civa Refosco 2017 2,000 yen
The red is a very cool style, too.
Refosco is a local grape variety in north Italy and has very high acidity.
This Refosco has also very rich fruits and fine minerals.
I tasted it with very cool temperature.
Tasty! Tasty!
I am sure that this red wine is very good for summer drinking.